Sposób przygotowania

Go garnka wlać wodę i zagotować.Kapustę obrać z wierzchnich liści, przekroić na pół i poszatkować. Usunąć stwardniałe części liści i głąb.Opłukaną kapustę wrzucić na wrzątek.Jabłko obrać i pokroić w kostkę. Kapustę lekko posolić i posłodzić. Dodać liść laurowy ,pokrojone jabłko ,rodzynki i dusić do miękkości .Jabłko powinno się rozgotować .Na koniec doprawić do smaku solą,cukrem i octem.Kapusta musi mieć smak słodko kwaśny .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    świetna do rybki
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 0
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    apetyczna
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Uwielbiam czerwoną kapustę, ostatnio ciągle ją jadam
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    przepyszna kapustka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !