Sposób przygotowania

Mleko lekko podgrzać i dodać do niego drożdże oraz cukier.
Rozczyn zostawić do wyrośnięcia.
Kasię stopić i ostudzić.
Mąkę wsypać do miski, dodać wyrośnięte drożdże, margarynę oraz żółtka i wyrobić gładkie ciasto.
Ciasto oprószyć mąką i zostawić do wyrośnięcia.
Umyte jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić na cząstki.
Wyrośnięte ciasto jeszcze raz wyrobić, po czym rozwałkować je na około 5 -6 mm.
Szklanką wycinać krążki, na brzegu kółka układać po cząstce jabłka, składać na pół i lekko docisnąć.
Pierożki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pozostawić do wyrośnięcia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 25 minut.
Lekko przestudzone posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    och, ich wygląd mnie zniewala, pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Fajniutkie!
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    co najważniejsze, malo pracy a efekt smakowy super
  • 0
    original
    Opublikowano

    makjato

    mniam ! napewno wypróbuję któregoś niedzielnego poranka ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pięknie wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    Sylwia31

    bardzo apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ale pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !