Sposób przygotowania

Margarynę o temperaturze pokojowej utrzeć na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym.
Stopniowo dodawać po jednym jajku nadal ucierając.
Następnie wsypać jedną szklankę mąki i jedną łyżeczkę proszku do pieczenia.
Wymieszać, dodać drugą szklankę mąki i drugą łyżeczke proszku do pieczenia.
Masę wyłożyć do tortownicy z kominkiem wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.
Umyte śliwki wypestkować, pokroić na połówki, posypać mąką i wetknąć dookoła kominka w ciasto.
Piec w temperaturze 175 stopni przez 45 minut.
Z cukru pudru i soku zrobić lukier.
Wystudzone ciasto posmarować lukrem i posypać śnieżkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Świetne ciacho!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Wygląda bajecznie!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Kolorki ma świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    aż ślinka leci
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pysznie sie prezentuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Bardzo apetycznie wygląda:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !