Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszka 1 sztuka
ocet winny 3 łyżki
olej 3 łyżki
rodzynki 3 łyzki
imbir
pieprz mielony
sól
kapusta czerwona 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka na słodko

Kapustę dość drobno poszatkuj, posól, odstaw na pół godziny, kiedy zmięknie, odciśnij, włóż do salaterki.Ocet połącz z olejem, dodaj dokładnie umyte i osuszone rodzynki. Gruszkę opłucz, obierz, wytnij gniazdo nasienne, drobno posiekaj, włóż do zalewy z rodzynkami. Kapustę przypraw do smaku solą, pieprzem i imbirem, na wierzch wyłóż zalewę z rodzynkami i kawałeczkami gruszki, schłodź, przed podaniem wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak