Sposób przygotowania

Chleb kroimy w paski i namaczamy w mleku a gdy zmięknie odciskamy. Natkę pietruszki drobno siekamy, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.Do chleba dodajemy natkę, czosnek, 4 łyżki oliwy i jajko, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy.Pstrągi oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny a następnie nadziewamy farszem z chleba.Spinamy igłami do mięsa lub obwiązujemy nitką.Ryby układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy wiórkami masła i skrapiamy oliwą. Pomiędzy ryby wkładamy plastry cytryny i wlewamy białe wino. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 50 min w temp. 180 stopni C.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !