Sposób przygotowania

Kapustę posolić, ugotować, zostawić do ostygnięcia i odcisnąć. Cebulę obrać, połowę pokroić w drobną kostkę. Ryż, mięso, kapustę, cebulę połączyć. Wbić jajka i zagnieść masę Doprawić solą, pieprzem i vegetą. Z masy formować podłużne gołąbki ci obtaczać je w mące. Obsmażyć na gorącym oleju. przełożyć do garnka. Kostki rozpuścić w wodzie i zalać gołąbki tak, by były zakryte buliony. Dusić pod przykryciem. 2 łyżki mąki rozprowadzić w wodzie. Wyjąć gołąbki. Dodać koncentrat i rozmieszaną mąkę. Zagotować doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietanę i wymieszać. Gorącym sosem polać gołąbki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Takich jeszcze nie jadłam, a zapowiadają się smakowicie.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    ciekawe wyglądają smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    ciekawe
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    super
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    zapowiada sie rewelka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !