Sposób przygotowania

Grzyby czyścimy,płuczemy i kroimy w małe kawałki.Wkładamy do garnka,zalewamy wodą i gotujemy z dodatkiem soli,pieprzu i ząbka czosnku.Ziemniaki obieramy,myjemy i kroimy w kostkę.Gdy grzyby sa już prawie miękkie dodajemy ziemniaki i dalej gotujemy.Na koniec rozrabiamy barszcz i dodajemy do zupy.Można podać ze śmietaną ale najlepsza zalewajka jest czysta,bez dodatków:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Coś dla mnie:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    moje ulubione zupki to właśnie w stylu zalewajki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pysze,mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !