Sposób przygotowania

Ziemniaki i obrane cebule ugotować w osolonej wodzie. Jeszcze ciepłe warzywa przepuścić przez maszynkę do mielenia. Ostudzić, dodać mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną oraz jajo. Szybko wyrobić ciasto. Odrywać kawałki i formować spłaszczone kulki z wgłębieniem po środku. Wrzucać na osolony wrzątek. Od czasu wypłynięcia na wierzch gotować 2 minuty.

Ja podawałam je z bitkami w sosie grzybowym i smakowały doskonale:)

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Nigdy takich nie jadłam...
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Bardzo ciekawa propozycja:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    za takie śląskie oddam pół królestwa :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    marinia

    ale super, muszę koniecznie wypróbowac! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !