Sposób przygotowania

Mięso drobiowe i wieprzowe oraz wątróbkę ,podsmażyć na oleju dolać wodę około 1/2 litra ,dodać 1 cebulę i 1 łyżeczkę jarzynki oraz liście laurowe,ziele angielskie ugotować do miękkości .Ugotowane i ostudzone mięso skręcić przez maszynkę razem z namoczoną wcześniej bułką kajzerką i cebulą(najlepiej dwa razy) ,do masy wbić 5 jajek,dodać podsmażone na 1 łyżce masła pieczarki pokrojone w plasterki i wszystkie przyprawy ,wymieszać (dobrze jest masę spróbować i ewentualnie doprawić).
Długą foremkę dokładnie wysmarować masłem i wysypać bułką tartą na dno wyłożyć połowę masy mięsnej i ułożyć na niej ugotowane na twardo jajka,przykryć drugą częścią mięsa,wygładzić wierzch .
Pozostałe 3 jajka ubić z chrzanem i wylać na wierzch pasztetu .
Piec 90 min w temp.160st
Podawać na zimno.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszny pasztecik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !