Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w kostkę (kawałki powinny być dość duże) i umieścić w szklanym naczyniu. Dodać posiekane papryczki chili, obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, oliwę z oliwek oraz przyprawy: paprykę słodką mieloną, pieprz ziołowy, przyprawę do mięsa wieprzowego oraz sól. Wymieszać, przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 3 godziny.

Mięso wyjąć z lodówki i przełożyć na patelnię. Podsmażyć i podlać bulionem. Dusić pod przykryciem tak długo, aż mięso będzie miękkie.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Musi być bardzo smaczny:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ach ten kolor!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Bardzo apetyczny:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Taki obiadek to ja rozumiem:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !