Sposób przygotowania

Roszponkę opłukać,osuszyć i podzielić na pojedyncze listki,gruszki pokroić na połówki i usunąć gniazda nasienne,pokroić w słupki i skropić sokiem z cytryny,by nie ściemniały,ser pokruszyć a buraczki pokroić w drobną kostkę,przygotować 4 talerze i na każdy na przemian wysypać buraczki,roszponkę,gruszki,orzechy i ser,nie mieszać ,aby buraczki nie zafarbowały całej sałatki,miód i musztardę utrzeć z pozostałą resztą soku z cytryny i szczyptą soli,podczas ucierania dolewać około 5 łyżek oliwy,sosem skropić sałatę i obficie oprószyć świeżo mielonym pieprzem,

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !