Sposób przygotowania

Wodę i margarynę zagotować. Dodać szklankę mąki. Energicznie mieszać, aż masa zacznie odstawać od brzegów garnka. Zestawić i wystudzić. Wystudzoną masę zmiksować z 5 jajkami. Ciasto podzielić na połowy. Każdą z nich upiec osobno rozłożoną cienką na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Piec ok 30 minut. Szklankę mleka zagotować z dwiema łyżkami cukru. Pozostałe mleko wymieszać z mąkami i żółtkiem. Wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia. Wystudzony budyń zmiksować z kostką margaryny i cukrem waniliowym. Przygotowanym kremem przełożyć upieczone ciasta.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !