Sposób przygotowania

Liście kapusty pekińskiej obgotowujemy w dużej ilości lekko osolonej wody, wyjmujemy, odsączamy i lekko rozbujamy twarde nerwy.Kawałki białek kiełbasy zawijamy w liście kapusty. Kajzerkę namaczamy w mleku, odciskamy. Mięso mielone wyrabiamy z bułką i jajkami, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką.Dobrze wyrobioną masę mięsną dzielimy na trzy części, formujemy trzy placki grubości ok. 0,5 cm. Na środku każdego placka układamy po trzy liście kapusty a na nich kiełbasę. Zwijamy w roladki. Na patelni rozgrzewamy olej, obsmażamy roladki ze wszystkich stron, przekładamy do rondla i podlewamy niewielką ilością wody lub bulionu.Posypujemy sproszkowanymi suszonymi pomidorami, przykrywamy i dusimy ok. 10-15 min.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !