Sposób przygotowania

Ciastem wylepić foremki do babeczek i upiec. Zostawić do ostygnięcia. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Jajka można pokolorować barwnikami spożywczymi. Można je także zabarwić w herbacie, cebuli lub sokiem z buraka.

Przygotować sos chrzanowy: wymieszać chrzan ze śmietaną i doprawić do smaku. Liście sałaty zwinąć tak by powstał kubeczek i włożyć do babeczki.

Położyć łyżkę sosu chrzanowego na sałatę i wstawić jajko. Udekorować według uznania. Ilość babeczek musi równać się ilości ugotowanych jajek.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    piękne i kolorowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    bardzo ładnie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !