Sposób przygotowania

Do gorącego wywaru wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i startą na tarce o grubych oczkach marchewkę oraz ziele angielskie i liść laurowy. Gdy warzywa będą już miękkie, dodajemy pokrojoną kiszoną kapustę (gdy jest bardzo kwaśna, można ją uprzednio lekko odcisnąć) oraz słodką śmietanę. Doprawiamy do smaku pieprzem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    Bardzo apetycznie wygląda ten kapuśniaczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pyszna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię tą zupę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ale pyszny!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    moja ulubiona zupa, zwłaszcza ugotowana na żeberkach

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !