Sposób przygotowania

Do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia dodać cukier, margarynę, 1 jajko, 4 żółtka i śmietanę. Wszystko razem zagnieść luźne ciasto. Włożyć do lodówki na ok 30-40 minut. Rabarbar umyć, obrać, pokroić na ok 2-3 cm kawałki. Brzoskwinie osączyć i pokroić na kawałki.

Przygotować posypkę na wierzch ciasta. Margarynę połączyć z kawą, dodać cukier, płatki i mąkę (trochę mąki zostawić do posypania ciasta). Wszystkie składniki razem zagnieść. Powinna powstać kruszonkowa posypka.

Białka ubić na sztywną pianę. Można dodać cukier waniliowy. Schłodzonym ciastem wylepić dużą blaszkę (tradycyjną). Posypać lekko kawą i odsypaną mąką. Na ciasto wyłożyć przygotowane brzoskwinie i rabarbar. Posypać rodzynkami i orzechami.

Na owoce i bakalie wyłożyć ubitą pianę. Rozsmarować i posypać przygotowaną posypką. Ciasto piec ok 50-60 minut. Ciasto po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    smakowicie wyglada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    bardzo apetyczne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    bardzo apetyczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !