Sposób przygotowania

Mąkę zagnieść z zimną margaryną.

Następnie dodać resztę składników, dokładnie zagnieść, włożyć do woreczka foliowego, schodzić poł godziny w lodówce lub kilkanaście minut w zamrażarce.

Jeśli pieczemy sernik z białego sera należy go dwukrotnie zmielić.
Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym i żółtkami, następnie dodajemy ser i mieszamy na gładką masę. Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie.
Białka ubijamy z solą na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej delikatnie mieszamy.

Ciastem wykładamy spód tortownicy i nakłuwamy widelcem, a następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200stopni na około 20 minut (ciasto ma się zrumienić).

Ciasto przykrywamy masą serową i pieczemy ok 60 minut w temperaturze 190 stopni.

Można popuszyć cukrem pudrem lub polać roztopioną czekoladą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    serniki lubie, chociaz wole inne ciasta, za to an swięta robię obowiązkowo;]
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    oj zjadłabym

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !