Sposób przygotowania

Kruszonka:
masło 1/4 kostki
żółtko
cukier waniliowy opakowanie
cukier 0,5 szklanki
mąka niepełna szklanka

Margarynę posiekać nożem, dodać jajka i żółtko oraz powoli wsypywać mąkę z proszkiem do pieczenia i cukier. Zagniatać ciasto. Gotowe zawinąć w folię i schować do lodówki. Owoce umyć, wypestkować. Ciastem wylepić formę do pieczenia. Na wierzch ułożyć gęsto połówki śliwek i obsypać je mąką oraz cukrem cynamonowym.
Z podanych wcześniej składników przygotować kruszonkę i posypać nią ciasto (porwać/ zetrzeć na tarce). Zapiec w 180stopniach ok 40min.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    szybko i smacznie:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Jak dla mnie - pyszny ideał:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    apetycznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    coś co lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    uwielbiam takie cisto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    kawałek ciasta z każdej strony wygląda równie zachęcająco :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !