Sposób przygotowania

1. Rozgrzać piekarnik do 180 ° C
2. Zmieszać razem jeżyny, pokrojony rabarbar i jabłka i posypać cukrem i cynamonem. Umiećić do formy na ciasto.
3. By zrobić kruszonkę, trzeba mąkę i cynamon ) do dużej miski, dodać masło i, używając opuszków palców, pocierać ją. Nie należy wcierać za dużo. Dodać owsiankę, cukier i wymieszać do połączenia.
4. Posypać kruszonką (crumble) na zmieszanych owocach i piec ok 35-40 min. do uzyskania złotego koloru krusoznki.
Serwować najlepiej z custardem (budyniem), lub lodami i bitą śmietaną, wg uznania.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    hahanka

    musi to być słodkie, ale pyszne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobrutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    pyszne są takie mocno owocowe desery!
  • 0
    home_cherry_girl
    Opublikowano

    martyna94

    Kusząca propozycja :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !