Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostra pasta paprykowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chili suszone 25 dag
zielona papryka suszona 25 dag
oliwa 1 szkl
czosnek 2 ząbki
kminek 1 łyżka
kolendra 1 łyżka
sól 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ostra pasta paprykowa

Papryczki chili włożyć do miski i wodą , tak aby były przykryte, na ok 20 minut.Osączyć, zachować 100 ml wody.
Włożyć do miksera, dodać przyprawy i czosnek., wlać połowę odstawionej wody.Zmiksować. Połączyć z 1/2 szklanki oliwy i solą.Tak samo postępować z zieloną papryką.Warstwami przełożyć pastę do słoików, pokryć cienką warstwą oliwy. Zakręcić i wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak