Sposób przygotowania

Groch namaczamy, następnie gotujemy do miękkości. Odcedzamy, studzimy, miksujemy i dodajemy 2 łyżki soku z cytryny, proszek do pieczenia, sól, przeciśniętym przez praskę czosnek, posiekaną cebulę i kolendrę.Wszystko dokładnie miksujemy. Z powstałej masy formujemy 25 kulek i smażymy na głębokim oleju. Wyjmujemy na papierowy ręcznik. Z masła orzechowego, pozostałego soku z cytryny i wody przygotowujemy sos / możemy go przygotować na zimno lub lekko podgrzać bu składniki dobrze się połączyły/.Kulki grochowe układamy na liściach kędzierzawej sałaty, skrapiamy sosem i ozdabiamy rukolą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !