Sposób przygotowania

Marynata: ½ szklanki białego octu winnego, 1 cebula pokrojona w kostkę, ½ łyżeczki ziaren kolendry, 5 ziaren ziela angielskiego Prymat, 2 listki laurowe Prymat, szczypta ostrej papryki Prymat, po 1 łyżeczce soli i cukru. Składniki marynaty zagotować i przestudzić. Mięso zbić tłuczkiem, zalać marynatą i zostawić na 24 godz. w lodówce. Następnie osączyć z marynaty, obtoczyć w mące, obrumienić na smalcu z obu stron i przełożyć do rondla. Na pozostałym na patelni tłuszczu zeszklić cebulę, wsypać zioła i dodać do mięsa. Doprawić papryką, wlać połowę przecedzonej marynaty i dusić na małym ogniu około 1 godz. Podczas duszenia dolać resztę marynaty. Podawać z ryżem lub makaronem.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    coś konkretnego na ząb
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Dobry przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Zrazy lubię w każdej wersji
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    zrazy, makaron, dobry sos
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    konkrecik:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    bardzo lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !