Sposób przygotowania

CIASTO: Jajko z cukrem ubić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wmieszać do utartych jajek z mąką. Powstałą masę przelać do brytfanny wysmarowanej masłem. Piec ok. 15 minut w 180 st. Ostudzić. PIANKA MALINOWA: 60 dag malin zmiksować, resztę odłożyć. Zmiksowane maliny przetrzeć przez sito. Żółtka z cukrem ubić na gładką masę. Mleko zagotować. Gdy będziemy miksować żółtka z cukrem wlewać pomału gorące mleko. Miskę z masą przełożyć nad garnek z gorącą wodą i mieszać ok. 10 minut. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Odstawić. Letnią żelatynę wmieszać do pianki. Śmietanę ubić, dodać do kremu. Wmieszać pozostawione wcześniej całe maliny. Zalać ciasto. Odstawić do lodówki na ok. 3 godziny. WIERZCH: Przygotować galaretki jak podano na opakowaniu, odstawić do lekkiego stężenia. Zalać placek i wstawić do lodówki jeszcze na 2 godziny.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Pyszniutkie ciasto. W sam raz na deserek.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajne
  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    dobre
  • 3
    original
    Opublikowano

    owocówka

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    swietne
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    ooo zjadłabym i moja mała też z chęcią

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !