Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wymienione należy zmiknoować, oczywiście oprócz oleju. Na przygotowanej patelni należy rozprowadzić bardzo mała ilość oleju. Następnie nastawiamy ją na gazie i mocno rozgzrewamy. Do ciasta dodajemy olej i dokldnie mieszamy. Na patlenie wylewamy tak około 1/2 łyżki ( takiej jak do zupy- bynajmniej w moim przypadku) a nawet ciut mniej przygotowanego ciasta nalesnikowego. Od tego moemenctu na patelnie nie wlewamy juz oleju, w koncu znajduje sie on uz w cieście naleśnikowym. i tak postępujemy kolejno z każdym nalesnikim. Oczywiście smażymy go z jednej i z drugiej strony.
.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    też takie robię :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    też takie robię :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    też takie robię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    lubię naleśniki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !