Sposób przygotowania

CIASTO: Mleko zagotować, rozpuścić w nim drożdże i cukier. Odstawić do wyrośnięcia. Mąkę i sól połączyć w misce, wymieszać, wyrobić rowek i dodać jajko, żółtko i wyrośnięte drożdże. Margarynę rozpuścić, wlać do miski. Wyrobić dość gęste ciasto, przykryć miską i odstawić do ciepła żeby wyrosło. Po ok. 20 minutach ciasto wyją z miski, rozwałkować i nakładać po trochu malin (2 sztuki) i posypać je cukrem. Łączyć ze sobą ciasto i wykrawać trójkąty. Układać na brytfannie, piec ok. 20-25 minut. po wyjęciu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    malinowe ciastka - super!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    świietne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    świietne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawe; muszę spróbować ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    extra :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    świetny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    slinka cieknie na sam widok
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    beata28

    mniam:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !