Sposób przygotowania

Maliny przebieramy, wybieramy te nieładne i dokładnie myjemy. Maliny rozgniecione zostawiamy, gdyż wszystki miksujemy. Możemy dodać odrobinę cukru jak ktoś lubi słodkie. Następnie kremówke ubijamy z jedną łyżką cukry pudru na sztywną pianę, dodajemy smietan fix. Kremówka przed ubiciem musi być dobrze schłodzona. Do dwóch pucharków na dno wlewamy trochę musu malinowego, na to układamy po trzy kulki lodów waniliowcy, przykrywamy je ubitą bitą śmietaną. Znowu polewamy musem malinowym, dekorujemy wafelkami, rurkami i listkami mięty. Pyszne.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    aginaa

    polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    emylka86

    gdybym tylko miała maliny, już bym to wcinała : )))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    na pewno pyszotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona32

    bardzo dobry mus.....sssss

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !