Sposób przygotowania

Z kapusty oddzielamy 10 dużych liści i wrzucamy do wrzącej wody, by stały się elastyczne. Pieczarki oczyszczamy i razem z boczkiem kroimy w drobną kostkę. Dymki oczyszczamy i drobno siekamy. Wszystko razem podduszamy na maśle. Na koniec dodajemy mięso i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Liście kapusty dokładnie odsączamy, układamy na nich porcje farszu, ciasno zawijamy, ewentualnie obwiązujemy bawełnianą nicią. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki, wkładamy do garnka, zalewamy winem, dusimy do czasu aż jabłka się rozpadną. Do powstałego sosu wkładamy gołąbki i dusimy az kapusta zmięknie. Gołąbki możemy podawać z ryżem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !