Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos rumowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 4
cukier 10 dag
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
mleko 1 szklanka
śmietanka 1 szklanka
rum 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos rumowy

Żółtka utrzeć na puszystą masę z cukrem, wymieszać dokładnie z rozprowadzoną łyżką wody mąką ziemniaczaną. Zagotować mleko, na wrzące wlewać żółtka, stale mieszając, wlać śmietankę i rum, wymieszać i podgrzać. Sos podawać zimny albo gorący.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 02.09.2012 17:29
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak