Sposób przygotowania

Cukinię obierany ze skóry, wydrążamy pestki, kroimy w kostkę, marchew kroimy w plasterki, a cebulę w piórka.

Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy najpierw marchew (bo jest najtwardsza) i dusimy około 2 minuty, potem dorzucamy cukinię i cebulę. dusimy do momentu aż warzywa zmiękną, następnie zalewamy bulionem i gotujemy około 20 minut.

zdejmujemy zupę z ognia i miksujemy blenderem. Jeśli krem jest zbyt gęsty można dolać trochę wody.

Zupę doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą ziół prowansalskich, następnie jeszcze raz zagotowujemy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobry przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    leonkot

    dzięki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !