Sposób przygotowania

Kaczkę sprawić,opłukać,natrzeć solą[uciąć szyję tak ,aby otwór był zamknięty],następnie zagotować rosół z przyprawą do zup,drobno posiekaną cebulą,startym selerem,cukrem,cynamonem,anyżkiem i wlać do otworu brzusznego i dobrze zaszyć.Kaczkę piec około 2,5 godz w dobrze nagrzanym piekarniku ,kaczkę posmarować wcześniej miodem wymieszanym z octem winnym i pozostałą przyprawą,,smarowanie powtarzać co 20 min,następnie przeciąć nici,wylać płyn i użyć go jako sosu do mięsa z kaczki,na koniec pokroić tuszę,podawać z ryżem na sypko.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !