Sposób przygotowania

Do garnka z wodą wkładamy porcję rosołową i gotujemy. Po ok. 20 minutach do garnka dodajemy obraną i pokrojoną marchewkę, por, pietruszkę, seler. Siekamy natkę pietruszki. Wsypujemy do garnka. Gotujemy. Gdy marchewka zmięknie przyprawiamy powstały rosół kostką rosołową, kucharkiem i pieprzem. Dodajemy także przecier pomidorowy. Gotujemy. W tym czasie przygotowujemy zaklepkę z wody, mąki i śmietany. Dokładnie rozmieszaną zaklepnę dodajemy do garnka z zupą i gotujemy.
Zupę podajemy z makaronem lub ryżem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    uwielbiam pomidorowke
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    moja ulubiona zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !