Sposób przygotowania

Żeberka umyj, osusz, podziel na porcje. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki.
Poporcjonowane żeberka natrzyj przyprawami, oprósz delikatnie mąką. Na patelni mocno rozgrzej olej. Obsmaż na nim żeberka na równy, złoty kolor.
Obsmażone żeberka podlej szklanką gorącej wody i duś je na małym ogniu przez ok. 15 min. Dodaj plasterki pieczarek oraz koncentrat pomidorowy, wlej wino i dosyp rodzynki oraz resztę mąki dokładnie rozmieszanej w małej ilości wody. Wymieszaj. Duś jeszcze ok. 20 min. Dopraw do smaku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !