Sposób przygotowania

Łączymy wszystkie składniki marynaty i dokładnie nacieramy nią umyte i osuszone mięso i odstawiamy na noc do lodówki.W rondelku mieszamy wszystkie składniki sosu oprócz śmietany i mieszając podgrzewamy na małym ogniu,czosnek powinien być przeciśnięty przez praskę a imbir drobno pokrojony.Podgrzewamy przez kilka minut aż sos stanie się gładki o jednolitej konsystencji,na koniec dodajemy śmietanę mieszamy i podajemy ciepły.Piersi układamy na tacce i grilujemy od czasu do czasu skrapiając marynatą aż powstanie chrupiąca skórka.Podajemy polane sosem orzechowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    ciekawe jak smakuje taki sos?
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo ciekawy przepis, warto go wypróbować.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kulek

    pycha :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !