Sposób przygotowania

Na rozgrzanym maśle zarumieniamy osuszone oraz pokrojone na cienkie paseczki mięso,dodajemy drobno pokrojoną cebulę zarumieniamy a następnie dodajemy umyte oczyszczone pokrojone na plasterki grzyby,paprykę i przyprawiamy solą świeżą miętą i pieprzem.Łyżkę mąki kukurydzianej mieszamy z niewielką ilością zimnej wody gotujemy dodajemy bulion warzywny i całość wlewamy na patelnię mieszamy i dusimy kilka minut aby sos stał się zawiesisty.Ugotowany na półmiękko i odcedzony makaron wykładamy na patelnie mieszamy i podajemy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajny pomysł.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    fajne smaki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !