Sposób przygotowania

Masa budyniowa:
Zmiksować żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę i 0,5 szklanki mleka. Wlać do gotującej się reszty mleka i postępować jak przy gotowaniu budyniu. Do gorącego budyniu wmieszać kostkę margaryny. Herbatniki wyłożyć na blachę, wyłożyć masą krówkową, położyć kolejną warstwę herbatników, na to wylać gorącą masę budyniową. Odczekać aż masa budyniowa ostygnie i wyłożyć na wierzch ubitą z cukrem i śmietaną w proszku śmietankę. Przykryć trzecią warstwą herbatników. Następnie masa krówkowa i kolejna warstwa herbatników. Całość można obsypać startą gorzką czekoladą lub oblać polewą czekoladową. Schłodzić w lodówce.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !