Sposób przygotowania

Do ciepłej wody dodać pokruszone drożdże i cukier.Nie mieszać -odstawić na 10 minut. Mąkę przesiać do miski wymieszać z otrębami,posiekanym ziarnem słonecznika , solą i oliwą.Dodać rozczyn i dokładnie wyrobić gładkie ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut czasu przykryte czystą ściereczką aby wyrosło.Ciasta przełożyć do blaszki(małe korytko) wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej dodatkowo oliwą. Zostawić do wyrośnięcia no około pół godziny.Piec przez ok.50 minut w 180 stopniach . Pod koniec pieczenia można spryskać zimną wodą , wtedy uzyskamy chrupiącą skórkę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    chyba zacznę sama piec chlebki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ja również, nigdy sama nie piekłam ale czuję, że się to wkrótce zmieni - a ten chlebek pięknie się udał :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    super :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Pycha! :)
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pięknie wygląda
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    nie ma jak domowy chlebek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    mniam
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    taki chlebek to samo zdrowie, szkoda że te w piekarniach są zupełnie inne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !