Sposób przygotowania

Szynkę kroimy na kotlety o grubości 1cm przygotowujemy marynatę : pieprz ziołowy, gałka muszkatołowa, papryka mielona słodka, sól, 5 zgniecionych ząbków czosnku [ ilość czosnku wg uznania kucharza :) ] i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Nastawiamy w garnku mięso na ok 10min. następnie kładziemy kolejne sitko z pokrojonymi w plastry burakami na wierzch możemy ułożyć gałązkę pietruszki i koperku, i na kolejnym sitku układamy ziemniaki i marchewkę również pokrojone w plastry i tak samo możemy ułożyć gałązkę pietruszki i koperku.
Ponieważ buraki puszczą kolor to najlepiej jest je ułożyć na najniższym poziomie następnie warzywa i mięso na samej górze i tak wszystko razem gotujemy kolejne 25-30 min.
Potrawę możemy podać z sosem : jogurt grecki, posiekana pietruszka ok 2 łyżki, posiekany koperek ok 2 łyżki , posiekany szczypiorek ok 2 łyżki i sól.
Smacznego :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !