Sposób przygotowania

W misce ubić na puszystą masę żółtka z cukrem ,solą i cukrem waniliowym.Dodać tartą bułkę ,proszek do pieczenia,rum i przyprawy.Białka ubić na sztywno i wymieszać z masą z żółtek.Wyłożyć ciasto do tortownicy i piec ok 20 min.
Borówki umyć ,osączyć,osłodzić i zagotować w garnku,dodając 1-2 łyżki wody.Mąkę ziemniaczaną wymieszać z małą ilością wody ,dodać do borówki ,zagotować, a następnie ostudzić.
Na upieczonym i lekko ostudzonym cieście ułożyć borówkę .Białka ubić na sztywno, dodać cukier.Masę włożyć do szprycy i wyciskać bezy na cieście.Piec jeszcze 7 min i pozostawić w piekarniku do wysuszenia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    skonsumowalbym duza ilosc

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !