Sposób przygotowania

Jabłka myjemy i obieramy ze skórki. Następnie ścieramy je na tarce o większych oczkach. Starte jabłka przesmażamy z łyżką cukru. Masę jabłkową odstawiamy do wystygnięcia. Do miski wsypujemy mąkę i mieszamy ją z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy posiekaną margarynę, cukier, śmietanę i żółtka. Wszystko razem zagniatamy do powstania jednolitego ciasta. Gotowe ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część rozwałkowujemy i przekładamy na blaszkę, wcześniej wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą. Na ciasto wykładamy masę jabłkową, a na masę rozkruszamy albo ścieramy na tarce drugą część ciasta. Ciasto pieczemy w 180 st.C przez ok. 30 minut. Gotowe ciasto posypujemy na wierzchu cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    polecam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !