Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego dodać ugotowany ryz, jajka, pokrojoną drobno cebulę zarobić masę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Kapustę oczyścić, wyciąć głąba i zanurzyć we wrzątku. Obierać kolejno zblanszowane liście, ściąć zgrubienie na liściu i nakładać farsz. Z parówek zdjąć osłonki i podzielić na połowy lub 3 części. Układać na farszu. Zwijać gołąbki. Układać w garnku. Zalać bulionem i dusić do miękkości. Wyjąć gołąbki. Do bulionu dodać koncentrat pomidorowy. Zagęścić mąką rozprowadzoną w wodzie. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę przygotowanym sosem polać gołąbki.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ciekawe gołąbki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !