Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki z klapką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kajzerki 2 sztuki
pieczarki 2 sztuki
szynka 1 plaster
pomidor 1/2 małej sztuki
kukurydza 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
żółty ser do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki z klapką

Pieczarki obrać i pokroić w cienkie plasterki. Szynkę pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce. Pomidora umyć i pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Bułki przekroić na pół nie docinając do końca. Posmarować ketchupem, położyć pieczarki i szynkę, posypać kukurydzą i położyć pomidora. Całość zasypać startym serem. Zapiekać aż bułki będą chrupkie a ser się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak