Sposób przygotowania

Jajka rozbijamy i żółtka oddzielamy od białek.Do żółtek dodajemy cukier i ucieramy mikserem na puszystą masę. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy na przemian po łyżce mieszaniny przesianej mąki ziemniaczanej, pszennej i proszku do pieczenia oraz białek.Całość delikatnie mieszamy. Przekładamy do natłuszczonej formy i pieczemy ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do temp. 160 stopni C. Odstawiamy do wystudzenia.Budynie gotujemy na soku winogronowym i jeszcze gorącą masę wlewamy na wystudzony biszkopt.Galaretkę gotujemy zgodnie z przepisem i odstawiamy do wystudzenia. Winogrona myjemy, osuszamy, przekrawamy i usuwamy pestki. Brzoskwinie osączamy i razem z bananem kroimy na małe kawałki. Owoce układamy na masie budyniowo-owocowej i zalewamy gęstniejącą galaretką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    jaki pyszniutki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Wygląda bardzo apetycznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    Wyglada fajnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    anoosia

    wygląda super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !