Sposób przygotowania

Mięsko (ja użyłam schabu ale może być i filet z kurczaka) rozbijamy na cieniutkie kotlety, przyprawiamy, zostawiamy na chwilę.

Pieczarki drobno siekamy, dusimy z cebulą na masełku ( jak zwykle pieczarki solimy, po wrzuceniu na patelnię i dusimy do odparowania soku, który puściły), następnie dodajemy jeszcze łyżkę masła, a gdy się rozpuści, zdejmujemy patelnię z gazy, dodajemy starty ser, pietruszkę i garść bułki tartej (dzięki bułce ser nie wycieknie), mieszamy do połączenia składników.

Tak przygotowaną masę rozsmarowujemy na kotletach (zostawiając trochę miejsca na brzegach), zwijamy mięso w roladkę i spinamy wykałaczkę.

Następnie panierujemy w mące, jajku rozmąconym z mlekiem i bułce tartej.

Na koniec smażymy na złoty kolor.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne roladki
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    dzięki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pyszności;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !