Sposób przygotowania

Farsz: filet z łososia norweskiego bez skóry i ości, wędzony filet z łososia norweskiego, cebula, suszony pomidor, olej, sól, pieprz czarny mielony Prymat. Ciasto: mąka, żółtko, olej 1 łyżka, sól)
Farsz: łososia drobno zmielić, suszone pomidory posiekać. Na oleju podsmażyć cebulę, ostudzić. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
Ciasto: do przesianej mąki dodać żółtko, olej i tyle ciepłej wody, by osiągnąć jednolitą masę o konsystencji ciasta pierogowego. Zagnieść i odstawić na chwilę. Po rozwałkowaniu używając szklanki wykroić z ciasta koła, a następnie ułożyć na nich małe porcje farszu i zlepić brzegi. Pierogi gotować 3 minuty we wrzącej, osolonej wodzie.

Pierogi podawać z suszonymi pomidorami, filetami anchois i sałatą rukola skropioną oliwą truflową. Przed podaniem posypać świeżo tartymi płatkami parmezanu.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    brzmi bajecznie :) To co lubie pierogio i losos w jednym!
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pierogi i ryba tego nie robiłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    mniam mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    super można spróbowac
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    takiej wersji pierogow nie probowalam ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    O matko! Moje ulubione pierogi w takim wydaniu! :D Mniam!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Mniam ,mniam....
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Pierogi z rybą znam od dawna - taką wersję farszu z chęcią wypróbuję
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    takich pierogów nie jadłem
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    oryginalne:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    pierogi z rybą- ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna210

    świetny przepis !!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    tego to jeszcze nie próbowałam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata61

    brzmi przepysznie , mniam !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !