Sposób przygotowania

Mięso przemielić przez maszynkę. Cebulkę obrać i zeszklić na gorącej patelni na maśle. Następnie dodajemy ją do zmielonego mięsa i dodajemy sól, pieprz, czosnek, bułkę tartą i surowe jajko. Dokładnie mieszamy i wyrabiamy powstałe mięso. Dłońmi z masy mięsnej formujemy kulki lub bardziej podłużne kotleciki, które delikatnie przygniatamy na płasko, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju. Smażymy kilka minut do powstania złocistej mięsnej skorupki i aż mięso nie będzie surowe, najlepiej na niewielkim ogniu by kotlety nie paliły się a spokojnie dochodziły. Tu na zdjęciu podane z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej. Ziemniaki przyozdobione cienkim suszonym szczypiorkiem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !