Sposób przygotowania

Galaretki pomarańczowe rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Dodać śmietanę i cukier a następnie dokładnie zmiksować. W formie ułożyć gotowy biszkopt można go nieco nasączyć jakimś ponczem. Na niego posmarować połowę dżemu a następnie wyłożyć masę śmietankową. Odstawić do lodówki aż stężeje. Następnie posmarować resztą dżemu i 1 szklanką masy. Schłodzić. Galaretkę porzeczkową rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. I zalać ciasto. Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    Od razu przypomniało mi sie dziecinstwo. Moja mama robiła co niedziele takie ptasie mleczko.
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !