Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz po węgiersku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 80 dag
cebula 2 szt
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
oliwa 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz po węgiersku

Pokrojoną w krążki cebulę zrumienić na tłuszczu i przełożyć do garnka, Mięso pokroić w cienkie paseczki, obsmażyć na tłuszczu i dodać do cebuli. Dodać przyprawę KUCHAREK, majeranek, wlać 2 szklanki wody i dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Mąkę rozprowadzić w zimnej wodzie, wlać do mięsa, dodać paprykę i gotować 3 min. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli sosu jest zbyt dużo, trzeba go odparować. Podawać z makaronem lub kaszą gryczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wanda6 04.10.2011 23:36
smaczne danie
Anna146 11.08.2011 06:38
apetycznie wygląda
Iwona51
Iwona51 01.08.2011 20:28
pycha
gosia561 26.06.2011 16:40
ten jest super
agnieszka214 21.04.2011 09:43
smaczne
marcia71 11.04.2011 11:12
uwielbiam gulasz z plackami
Jaheira11 11.03.2011 10:25
pyszności
Jastinka 05.03.2011 21:58
smaczne
nikusonka 16.02.2011 23:35
pyszności
gosia561 12.02.2011 23:34
po węgiersku to musiał by być ostry
AgaS10 06.02.2011 15:10
LUBIĘ TAKIE JEDZONKO:)
jasiek 26.01.2011 15:54
lubię węgierskie specjały
Tomek14 26.01.2011 15:26
może być smaczne
gottrina 21.01.2011 20:10
bardzo smaczne
Tika4444 18.01.2011 10:59
fajny przepis
szajba2 27.12.2010 18:48
może być i po węgiersku
Babciagramolka 16.12.2010 10:24
Każdy gulasz jak dobrze uduszony i doprawiony to dla mnie super potrawa
berys18 20.10.2010 09:58
pyszne musi być...
rakow2
rakow2 29.09.2010 12:36
polak węgier ...
SmacznaPyza 20.05.2010 14:24
robiąc gulasz staram się wlewać mało wody i ew. po troszeczku jej dolewać żeby później nie musieć odparowywać sosu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak