Sposób przygotowania

Ciasto: Wszystkie składniki razem posiekać, a następnie wszystko zagnieść i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Połowę ciasta wrzucam do woreczka i wkładam do zamrażarki. Po godzinie wylepić dno i boki tortownicy.

Masa: Ser utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka (wszystkie na raz). Utrzeć razem. Dodać śmietanę, 2 budynie śmietankowe i szczyptę soli. Zmiksować.

Gdy ser będzie już gładki podzielić go na 2 części. Do 1-szej dodać 3/4 szklanki kakao i posiekaną czekoadę, do drugiej budyń waniliowy. Wymieszać.

Wlewać na przemian do wcześniej przygotowanej foremki.

Piec ok. 60 minut w temp. 1750C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    świetnie wyglada
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    taki trochę inny - ciekawy
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    taki trochę inny - ciekawy
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kulek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    apetycznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    bardzo apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bajecznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    wygląda genialnie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    zgadzam się - niesamowity taki łaciaty !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !