Sposób przygotowania

Ubijamy pianę z białek i 100 g cukru. Ucieramy żółtka z cukrem waniliowym i 85 cukru. Dodajemy stopniowo pianę z białek i przesianą mąkę. Ciasto pieczemy w 170 stopniach 40 min. Upieczone ciasto odkładamy do wystygnięcia. Po wystygnięciu przecinamy na poziome plastry. Masło ucieramy z cukrem pudrem, żółtkami i dodajemy kakao. Warstwy smarujemy kremem i składamy na kształt jeża. P Orzechy arachidowe kroimy na małe paski i wtykamy w ciałko. Polewamy polewą czekoladową. Nos wykonujemy z rodzynki, do oczu używamy cukierków które wciskamy w nie zastygniętą polewę

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !