Sposób przygotowania

Kaszę gryczaną gotujemy o pięć minut krócej niż jest to zalecane na opakowaniu, pierś z kurczaka kroimy w kostkę i dodajemy przyprawę odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Pieczarki kroimy w półplasterki, cebule siekamy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle, do zeszklonej cebuli dodajemy pieczarki i smażymy przyprawiając solą i czarnym pieprzem. Smażymy mięso na oliwie i dodajemy do mięsa pokrojoną w słupki marchewkę. Do żaroodpornego naczynia kładziemy kolejno warstwę kaszy gryczanej, pieczarek, kaszy gryczanej, sera mozzarelli i kurczaka z marchewką zalewamy całość sosem pomidorowym: łączymy przecier pomidorowy z przyprawami oregano, bazylia, pieprz ziołowy, pieprz czarny, czosnek, sól. Pieczemy zapiekankę ok. 30min. w temp. 180 stopni. Dla smakoszy kaszy coś innego i całkiem fajnego zapraszam i życzę smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Pycha :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Z chęcią spróbuję!
  • 0
    original
    Opublikowano

    chelsi

    ooo fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !